Hava sporları arasında en popüler olanlardan biri kuşkusuz yamaş paraşütü... Yamaç paraşütü , TUT ilçemizde de önemli bir spor aktivitesi haline gelmeyi başardı.

7

8

DOĞU VE GÜNEYDOĞU’NUN yamaç paraşütü merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen ilçemizde, Yamaç Paraşütü Şenlikleri de yapılmakta. Tut Kaymakamlığı’nın öncülüğünde Tut Havacılık ve Spor Kulübü’nün organizasyonu ve Tut Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen Yamaç Paraşütü şenliklerine Türkiye’nin çeşitli illerinden onlarca sporcu katılıyor. Yamaç paraşütüyle ilçenin tanıtımına katkı sağlanırken, aynı zamanda yayla turizminin geliştirilmesi yönünde de gayret gösteriliyor.