loading
Türkiye'nin birçok bölgesinde olduğu gibi, Adyaman ın Tut ilçesini de etkisi altına alan yoğun kar yağışı, kısa sürede ilçenin merkezle bağlantısını kesse de, belediyenin olağanüstü çabasıyla yolların tamamına yakını yeniden ulaşıma açıldı.
 
Tut Belediyesi'ne bağlı ekipler, yağış başlamadan önce aldığı tedbirlere ilaveten, yağışın başladığı andan itibaren yoğun bir çalışma başlattı. Belediye Başkanı Mehmet Kılıç'ın bizzat yönettiği çalışmalar, ilçenin dört bir tarafında sürüyor. Yağışların aralıksız devam etmesi üzerine, meteorolojik veriler de dikkate alınarak, Başkan Kılıç'ın talimatıyla, belediyenin iş makinalarına, özel iş makinaları da takviye edildi.
 
Başkan Kılıç, aralıksız devam eden çalışmalar hakkında bilgi vererek, ilçedeki yolların % 80'inin açık ve ulaşılabilir olduğunu söyledi. "Ekiplerimiz görevini aralıksız sürdürüyor" diyen Kılıç, "Halkımızın mağduriyet yaşamaması adına 24 saat teyakkuz halindeyiz. Yol açma, kar temizleme çalışmalarımızı ara vermeden sürdürüyoruz. Vatandaşlarımız herhangi bir sorunla karşılaştığında, 24 saat boyunca gerek belediyemize, gerekse bizzat şahsıma ulaşabilir. Belediye olarak halkımızın hizmetindeyiz" diye konuştu