loading

Tut  Belediye Başkanı Mehmet Kılıç, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 84. Yıl dönümü dolayısı ile mesaj yayınladı.

 

Başkan Kılıç, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 84. Yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türk tarihinin istisna şahsiyetlerinden Mustafa Kemal Atatürk’ün, elde ettiği zaferler, fikirleri ve kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile dünya tarihinde de saygın bir yer edindiğini belirtti.

Mustafa Kemal, yurdun ve halkın içinde bulunduğu olanaksızlıklara rağmen, kararlılıkla Türk milletini bağımsız Türkiye ülküsü hedefi etrafında birleştirerek zafere ulaştırmıştır.

Atatürk’ün en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti'ne olan bağlılığımızın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da güçlenerek devam edeceğine yürekten inanıyorum. Milletimiz, şehitlerimizin kanları ve gazilerimizin fedakarlıklarıyla savunulan bu vatan ve bayrağı, sonsuza kadar korumaya kararlıdır. Türkiye Cumhuriyeti, geçmişinden aldığı güçle tüm engelleme teşebbüslerine rağmen sağlam adımlarla ilerlemeyi ve büyümeyi sürdürmektedir

 

Bu düşüncelerle, vefatının 84. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanımız uğruna fedakarca şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmetle, minnetle yad ediyorum”