loading

 

Tut  Belediye Başkanı Mehmet Kılıç bir mesaj yayınlayarak tüm İslam aleminin ve Tut  halkının Kurban Bayramı’nı kutladı.

Bayramlar; insanlar arasında karşılıklı sevgi ve saygı bağlarını pekiştiren, dargınlıkları unutturup kardeşçe kucaklaştıran, milli birlik ve beraberliği, bir arada yaşama arzusunu kuvvetlendiren, milli ve dini duyguların, örf ve adetlerin uygulandığı müstesna günlerdir.

Bütün bu değerleri barındıran dinimizin anlamlı günlerinden biri olan Kurban Bayramı, özellikle yardımlaşma ve paylaşmayı da ifade etmektedir.

Sevgi, saygı ve hoşgörü atmosferinin yoğun olarak yaşandığı Kurban Bayramı’nı bu yıl daha da coşkuyla ihya etmeli, bayram heyecanını evlerimizden eksik etmemeliyiz. Manevi değerlerimizi hayatın her alanında çocuklarımızın zihinlerine nakşetmeliyiz. Kurbanın özünde bulunan yardımlaşma ruhuyla bayrama hasret kalanların; yetim, garip, mazlum ve muhtaçların bayram sevinci olmalı, kurbanın bereketini paylaşmalıyız.

 

Bu vesileyle Kurban Bayramı’nın, ülkemize sağlık, huzur ve mutluluk getirmesi temennisi ile kesilen kurbanların ve yapılan duaların kabulünü Yüce Allah’tan diliyor, herkese aileleri ile birlikte daha nice bayramlarda birlikte olmak dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum