Tut Belediye Başkanı Mehmet Kılıç, 12 Mart İstiklal Marşının kabulü günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen İstiklal Marşı'nın kabulünün 101. yıldönümünü kutlayan ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u anan Tut Belediye Başkanı Mehmet Kılıç Milletimizin Kahramanlık destanı olan, İstiklal Marşımızın milletimizin Kurtuluş Savaşında tarihe altın harflerle yazdığı satırlara dökülmüş halini yansıttığını dile getirdi.

Mehmet Akif Ersoy Türk milletine, cesaret vermek, duygularını harekete geçirmek üzere İstiklal Marşı’nı yazmıştır. İstiklal Marşı, Türk Milletinin bağımsızlık savaşını ölümsüzleştiren, eşsiz bir eserdir. Aziz milletimiz kendisine armağan edilen bu eşsiz marşın her bir kıtasını, her bir dizesini kalbinin derinliklerinde hissetmeyi sürdürecek; mısralarda yer alan ortak idealleri, ortak duygu birliğini ilelebet muhafaza edecektir.

Şu zaman itibari ile hala gururla okuduğumuz milli marşımız olan İstiklal Marşımızın yıl dönümünü kutluyor, Mehmet Akif Ersoy’u ve Aziz Şehitlerimizi Rahmetle ve Şükranla anıyorum” dedi.