loading

Tut Belediye Başkanı Mehmet Kılıç, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 107’nci yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

 

Başkan Kılıç mesajında şunları kaydetti:

“107. yılına girdiğimiz Çanakkale Deniz Zaferi milletimizin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır ve eşine az rastlanır tarihe altın harflerle yazılan bir zaferdir. Tarihimizin şanlı ve destansı savaşlarından biri olan Çanakkale Zaferi, Türk milletinin bağımsızlık ve egemenlik için verdiği amansız ve kahramanlıklarla dolu bir destandır.

Milletimizin imkânsızlıkları yenecek derecedeki vatan sevgisi, dünyaya ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirtmiştir. Çanakkale’yi geçilmez kılan, Türk Milletini yenilmez yapan ve kardeşliğimizi dağılmaz duruma getiren birlikte yaşama ideali ve kararlılığıdır.

Bizler o şanlı ecdadın torunları olarak yüreğimizde yaşattığımız Çanakkale ruhuyla istiklalimize ve istikbalimize yönelebilecek her türlü tehdide karşı milletçe dimdik durmaya devam edecek, daha güzel yarınlar inşa edeceğiz.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 107. yıl dönümünde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan uğruna can vermiş tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Onlar tarihi kalemle değil, kanları ile yazdılar’ dedi